Despre iubire si alti demoni

Cine suntem? Ce nevoi avem? Cum iubim?

Tocmai am cumparat o carte, care se numeste „Ce zic barbatii si ce inteleg femeile”. Am vrut s-o citesc nu pentru a urma pasii de acolo, ci pentru a intelege situatiile. Mi s-a intamplat, nu de putine ori, ca el sa imi spuna ceva iar eu sa inteleg altceva. Vorbesc destul de mult si-mi place sa stiu ca lucrurile sunt clare si nu exista substraturi. Nu-mi place sa tac atunci cand am ceva de spus, intrebat, lamurit. Pentru ca ajung sa ma macin prea mult si starea mea se transmite destul de usor.

Stiu ca nevoile barbatilor sunt diferite de ale femeilor, pentru ca ei vad lumea cu alti ochi, gandesc diferit de noi, iubesc diferit de noi. Probabil ca daca am intelege barbatii si i-am percepe asa cum sunt, daca am intelege modul in care ei functioneaza, care sunt limitele, ce putem accepta si ce nu, cu siguranta ar exista mult mai multa armonie si liniste in relatiile de cuplu.

Pentru noi, femeile, dragostea este complicata. Atunci cand iubim suntem bune, pline de compasiune, avem rabdare, suntem generoase. Oferim neconditionat totul si suntem capabile sa facem orice pentru el, indiferent de modul in care el se comporta.

Atunci cand o femeie iubeste un barbat, vorbeste pana ramane fara cuvinte, il va sustine cand are nevoie, il va ingriji atunci cand este bolnav, il va sprijini in tot ceea ce intreprinde, ii va lua apararea in fata celorlalti daca vor incerca sa spuna ceva care sa le umbreasca fericirea si va merge dupa el ori de care ori el va vrea sa fuga din relatie. Va incerca sa-l apropie tot mai mult si va incerca sa dea tot pentru a-l face multumit.

Ce asteapta femeile de la barbati?

Femeile se asteapta sa fie iubite, in acelasi fel in care si ele iubesc. Numai ca asta nu se poate. Nu simtim toti la fel. O femeie vrea ca barbatul sa fie bland, inteligent, amuzant, sensibil si tandru. Femeile se asteapta ca barbatii sa spuna ce ii framanta si sa planga pe umarul lor, sa isi scoata mastile de barbati puternici si sa isi arate vulnerabilitatea.

Barbatii stiu sa iubeasca, dar diferit de noi. Dragostea si iubirea unui barbat nu se poate compara cu cea a unei femei. Dragostea unui barbat este simpla, directa, si de cele mai multe ori greu de obtinut. Intr-un fel, cred ca barbatii traiesc intens ceea ce simt, doar ca nu o arata atunci cand trebuie sau cum trebuie.

Femeile au nevoie de atentie. Daca un barbat nu este insistent, nu inseamna ca nu ii pasa. Daca un barbat nu isi suna iubita din ora in ora, nu inseamna ca nu o iubeste. Functionam diferit. Si probabil ca atunci cand o sa ne acceptam asa cum suntem, cand nu vom mai analiza fiecare cuvant si fiecare gest,  vom descoperi ca cel de langa noi ne iubeste si ne ofera iubire.

Bărbatul fara femeie este ca oglinda in care nimeni nu priveste. Femeia fara barbat este imaginea care nu-si gaseste oglinda.

quote-love-couple-wallpapers

Reclame

6 comentarii

  1. Ma simt atinsa iar.. ma intreb daca nu il sufoc. O sa ii las libertate oricat de mult imi doresc sa ,,ma duc dupa el,, . Timpul e solutia mea.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s