Sa nu uiti sa investesti in oameni

Iubirea nu inseamna a avea. Iubirea inseamna a trimite ganduri bune sufletului tau drag. Uneori poti sa sprijini din umbra evolutia omului iubit, sa-ti amintesti vorbele rostite. Cateodata, reprosurile sunt doar lectii pe care trebuie sa le inveti in viata. Invat sa nu mai judec vorbele spuse la suparare. Nu e usor, dar pot ierta oamenii pentru tot ce nu au avut curaj sa imi spuna.

Sa te iubeşti pe tine este inceputul unei lungi romante pe viata. (Oscar Wilde). Iubirea de sine nu inseamna narcisism, nu inseamna egoism, ci este piatra de temelie pentru a intelege cine esti cu adevarat si pentru a revarsa iubirea in viata exterioara. Adevarata dragoste este cea pentru tine insati.

O pasiune n-are nevoie de motivari. Ea nu cere sa fie inteleasa si explicata. Pasiunea presupune o farama de nebunie care iti permite sa traiesti niste sentimente  fara sa te simti vinovat in vreun mod.

Iubirea nu se explica, pasiunea in iubire cu atat mai putin. Nu pot da explicatii pentru dorintele inimii mele. Pot da explicatii pentru faptele mele, dar nu si pentru sentimentele mele. Pentru ca rareori pe ele le controlez eu. Pasiunea in iubire apare atunci cand dorintele sufletului meu, atat cele rostite, cat si cele pe care nici mie nu indraznesc sa mi le spun sunt auzite de sufletul unei persoane care are aceleasi dorinte ca si mine.

Sa vorbim despre un El si o Ea.

Sunt doua fiinte diferite, dar care impreuna formeaza un intreg. Se completeaza perfect. Ea vine cu latura sa romantica si prevazatoare. El, cu puterea si energia lui, ocrotind-o. Nu o sa gasesc niciodata o explicatie pentru motivul pentru care femeile simt nevoia sa se stie protejate, ocrotite. Deciziile se iau impreuna, victoriile si esecurile se impart la doi.

El si ea traiesc in lumea lor, lupta impreuna, si aduc in realitate visele lor. In felul asta fiecare contribuie dupa puterea si priceperea sa, in modul cel mai natural. Dupa o zi grea, ea asteapta seara imbratisarea lui. Noptile impreuna sunt portia lor de fericire.

Nu stiu daca dragostea tine mult sau putin, dar daca vine din partea celui care te vede asa cum esti, poate dura o vesnicie. In schimb, daca vine din partea unui suflet care nu te vede pe tine, ci doar niste vise alea sale, e foarte probabil sa apara frustrari de ambele parti.

Dragostea se naste si moare in interiorul inimii fiecaruia. Totusi, daca stii sa iubesti un om asa cum este, o sa te simti implinit si fericit traind lucrurile pe care le descoperi de-a lungul timpului.

Mergi in lume, atinge-ti scopurile si investeste in oameni.

Daca vreodata te vei simti singur, daca vei simti ca lucrurile sunt impotriva ta, daca in vreun  moment nu iti gasesti linistea, vino sa vorbesti cu mine. Daca te temi pentru ceva anume, daca pentru unii oameni te vezi nevoit sa afisezi o masca, iar daca pe tine nu te poti linisti, intreaba-ma unde gresesti. Gandurile tale reflecta adevaruri. Firesc este sa inveti de la viata si sa-ti pastrezi speranta pentru a ajunge acolo unde intuitia te va conduce oricum. Nimic nu este intamplator. Nu poti atinge totul de unul singur. Nu te poti ascunde de oameni pentru a te bucura singur de ceea ce ai realizat.

Suntem, nu sunt. Noi, nu eu.

IMG_1427 (1)

Reclame

2 comentarii

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s