Tu de ce iubeşti oamenii?

Oamenii uneori vorbesc fără a spune ceva, privesc fără a vedea şi există fără a trăi. Sufletele incolore nu îmi inspiră nimic. Pentru că atunci când trec pe lângă mine, nu le simt. Nu-mi trezesc emoţii. Sufletul colorat este liber şi frumos. Emană energie şi se manifestă oferind zâmbete.

Pot alege să îmi trăiesc viaţa cu frică sau cu iubire. Aleg a doua variantă. Acum câţiva ani nu mă simţeam capabilă să ofer iubire. Eram prea plină de goluri pe dinăuntru.

Drumul tău sa fie calea iubirii. Gândul tău să nu îl asculţi decât când eşti luminos. Paşii tăi să fie pentru a creşte în înţelepciune. Nu te lăsa păcalit de capcanele vieţii. Refuză să faci lucruri ce nu sunt pe placul inimii tale. Nu mă căuta în sufletele care cred numai în puterea materiei. Nu mă căuta în sufletele ce încă rătăcesc în bătaia vantului. Nu mă căuta în sufletele întunecate, ele au o alta menire aici. 

Acum vreau să îţi spun o poveste:

A fost odată ca niciodată un loc neştiut de nimeni. Se spune că omul care căuta iubirea a trecut pe Pământ într-o seară de iarnă. Fulgii de nea şopteau gerului să trimită mesaje de iubire în casele pământenilor desenând flori la ferestrele lor.

Locul Neştiut,  făcu semn  Omului Ce Căuta Iubirea  şi-l invită sa ramana la el cât timp dansau fulgii de nea pe scena nopţii instelate.

– Seara buna, Omule Ce Cauti Iubire! Ramâi o vreme alături de mine te rog, acum sunt neştiut de oameni şi îmi port comorile în aşteptarea celor ce le merita.

– Frumoasa noapte înstelată şi frumos dansul  fulgilor de nea,  Locule Nestiut.  Bine te-am  întâlnit, am să rămân cu tine o vreme.

Omul care căuta iubirea si locul neştiut  îşi împărtăşesc gânduri şi încep a se cunoaşte.

– Eşti un loc drăguţ, Locule Neştiut.  Deţii inţelepciune,  eşti un loc cu o energie pozitivă.  Cum de  ai rămas tu neştiut de oameni?

– Omule Care Cauţi  Iubirea, nu am fost  aşa de la început.  Pe vremuri, eu eram locul din centrul atenţiei, locul unde se întâmplau lucrurile şi locul unde fiecare venea pentru a exista. Am trecut peste multe evenimente şi am învăţat de la oameni bune şi rele.  Timpul a vrut ca eu să aflu unele din secretele sale.  Am înţeles că înţelepciunea nu se deprinde în mulţime.  Am învăţat că pentru a exista, este mai bine  să nu fii  acolo unde se întâmplă lucrurile.  Am renunţat la o parte din mine şi am păstrat doar partea draga mie: iubirea.

– Frumos vorbeşti, Locule Neştiut.  Înţelepciunea ta o observ. Ai ales să păstrezi cel mai de preţ dar al omului  care este: iubirea.  Lasă-mă să aduc iubirea  aici la tine, lasă-mă să fac din tine un loc ştiut doar de ea. Promit să orbesc ochii care nu cunosc iubirea pentru a nu te vedea, am să astup urechile celor care nu vorbesc cu iubire pentru ca să nu audă ce loc deosebit eşti tu. 

Locul Neştiut şi Omul  Care Căuta Iubirea au facut un legământ:

Promit să aduc la tine  oamenii care caută iubirea. Eu promit să găzduiesc înţelepciunea oamenilor, bucuria şi lacrimile lor precum şi tot ce voi gasi de preţ pentru ei. Promit să vorbesc despre iubire, despre lucruri frumoase şi de bun simţ, despre tot ce este romantic.  Am să vorbesc doar pe înţelesul celor îndrăgostiţi de viaţă şi  celor care mai pot visa. Eu promit să nu permit găzduirea oamenilor care nu doresc să înveţe, care nu doresc să-l respecte pe celălalt, care nu doresc să construiască pe ceea ce există.

” În fiecare om sălaşluieşte un soare. Totul e să-l lăsăm să ardă”. ( Socrate)

Key-to-Open-Heart-of-Valentines

Reclame

7 comentarii

 1. Căutăm iubirea prin lumea întreagă.
  Nu trebuie un loc în care se încheagă
  doar dragoste, doar bine, frumos şi veşnicie.
  Cum înţelegi iubirea când altceva nu-ţi ştie
  inima preacurată? Şi crezi că e oriunde
  vreun suflet incolore să-şi poarte-ale lui unde?
  Suntem şi rău, şi bine, urât, dar şi frumos
  din degete şi până la cel din urmă os.
  Aş fi prea mândră şi-aş minţi să spun
  că dintre oameni sunt mereu numai cel bun,
  chiar dacă lupt cu mine aproape-n orice clipă
  s-alung umbra din zbor şi plumbul din aripă.

  Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s