Dorinţa unui tată

Catre copilul meu:

In ziua in care o sa ma vezi batran, slab si obosit, ai rabdare si incearca sa ma intelegi. Daca ma murdaresc cand mananc, daca nu ma pot imbraca de unul singur, te rog fii indulgent cu mine si adu-ti aminte de timpurile in care te hraneam si te imbracam.

Daca atunci cand iti vorbesc, repet unele lucruri iar si iar, nu ma intrerupe. Asculta-ma. 

Cand erai mic, trebuia sa iti citesc aceeasi poveste de o mie si una de ori pana cand adormeai.
Daca nu o sa vreau sa fac dus, nu ma face de rusine si nici nu ma certa. Iti aduci aminte cand a trebuit sa alerg dupa tine pentru a-ti face baie si ascultam o mie de scuze pentru a nu te imbaia?

Cand imi vezi ignoranta in ceea ce priveste noile tehnologii, ajuta-ma sa navighez printre acele siteuri ale lumii intregi. Te-am invatat cum sa faci multe lucruri. Sa mananci mancarea potrivita, sa te imbraci adecvat, sa te lupti pentru drepturile tale. 

Daca la un moment dat o sa-mi pierd memoria sau firul conversatiei noastre, lasa-ma timpul necesar pentru a-mi aminti. Si daca nu pot, nu deveni nervos.

Pentru ca lucrul cel mai important nu este conversatia noastra, ci fara dubii faptul de a fi cu tine, iar tu sa ma asculti.

Daca vreodata nu voi avea pofta sa mananc, nu ma forta. Stiu bine cand am nevoie sa mananc si cand nu. Daca picioarele mele obosite imi vor ceda si nu imi vor mai permite sa merg fara baston, da-mi mana ta. Asa cum ti-am dat eu mana cand ai incercat sa faci primii tai pasi sovaitori. Si daca intr-o buna zi o sa-ti spun ca nu vreau sa mai traiesc, ca vreau sa mor, nu te enerva.

Intr-o buna zi o sa intelegi.

Incearca sa intelegi ca la batranete nu doar traiesti, ci si ramai in viata. Intr-o buna zi o sa intelegi ca, in ciuda greselilor mele, intotdeauna am vrut ce este mai bun pentru tine. Si am incercat sa pregatesc drumul pentru tine. Nu trebuie sa te simti trist, manios sau rusinat pentru ca ma ai pe mine langa tine. In schimb incearca sa ma intelegi si ajuta-ma asa cum am facut-o si eu cand erai tanar.

Ajuta-ma sa merg. Ajuta-ma sa-mi traiesc restul vietii cu dragoste si demnitate. O sa-ti platesc cu un zambet si cu dragostea imensa pe care am avut-o dintotdeauna pentru tine in inima mea.

Te iubesc copile,
Tata

0602240527451father_and_son

Reclame

10 comentarii

 1. ….era o reclamă asemănătoare. Mă răscolesc acest gen de articole, nu pot găsi cuvinte. Am un scaun gol…acasă pe care scrie tata. Nu-l va mai ocupa nimeni. Am trecut pe aici. Te iubesc şi eu, zână a cuvintelor…( sper să nu îţi fi trimis mesajul de mai multe ori, mi-a căzut net-ul în timp ce-ţi scriam; dacă da, şterge-le, eu nu ştiu cum…)

  Apreciază

 2. Emoţionant… eu mi-aş dori să pot urma paşii de mai sus, dar nu îl mai am alături pe al meu tată. Pot doar să îi aplic cât pot de bine cu mama, când va fi cazul.
  Trebuie să fim răbdători şi înţelegători cu ai noştri părinţi, aşa cum au fost şi eu cu noi…

  Apreciază

 3. E, parcă, din „Supă de pui pentru suflet”? Extrem de înțeleaptă carte și absolut motivațională!
  Mă bucur să citesc pe-aici texte care te ajută să te oprești un minut din alergat și să-ți observi viața, cu bune și cu rele.

  Apreciază

  1. Doctore, mi-aduc aminte ca te regaseam mereu pe blogul meu acum cativa ani. Si schimbam impresii. Ma bucur ca revii si ca textele mele te fac sa te opresti un pic si aici. Nu stiam de unde e luat articolul, eu l-am primit pe mail.

   Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s