Scrisoarea unei mame blonde

Dragă fiule,

Îți scriu aceste rânduri ca să știi că îți scriu. Dacă primești această scrisoare înseamnă că a ajuns cu bine. Dacă nu o primești, atunci să mă anunți pentru a ți-o mai timite o dată.

Îți scriu încet pentru că știu că tu nu citești prea repede. Acum câteva zile tatăl tău a citit că marea majoritate a accidentelor se petrec la o distanță de un kilometru de casă. De aceea ne-am hotărât să ne mutăm mai departe. Noua casă este minunată; are și mașină de spălat, dar nu știu sigur dacă merge. Ieri, am băgat lenjeria în ea, am tras de manetă, și de-atunci n-am mai văzut-o. 

Vremea pe aici nu e foarte rea. Săptămâna trecută n-a plouat decât de două ori. Prima dată, ploaia a ținut 3 zile, a doua oară 4 zile. A propos de vesta pe care o voiai, unchiul Petre mi-a spus că dacă o trimitem cu nasturi, cum sunt ei grei, o să coste mai mult; atunci am tăiat nasturii și i-am pus în buzunar. 

În sfârșit, l-am îngropat pe bunicu ; l-am găsit când ne-am mutat. Era în dulap din ziua în care a câștigat la De-a v-ați ascunselea. Să-ți mai zic că alaltăieri, a explodat bucătăria și tatăl tău și cu mine am ‘zburat’ din casă. Ce emoție! a fost pentru prima data după mulți ani când tatăl tău și cu mine ieșim împreună undeva.

A venit doctorul să vadă dacă suntem în regulă, și mi-a pus un tub din sticlă în gură. Mi-a zis să nu vorbesc 10 minute. Tatăl tău s-a oferit să cumpere tubul acela. Și dacă tot vorbim de taică tău, te anunț că și-a găsit de lucru, e foarte 
mândru de asta. Lucrează peste aproape 500 de oameni. L-au angajat să tundă iarbă în cimitir. 

Soră ta Julia, cea care s-a căsătorit cu soțul ei, a născut în sfârșit, dar nu știm încă sexul copilului. N-aș putea încă să-ți spun dacă ești unchi sau mătușă. Taică tău a întrebat-o pe soră-ta Lucia dacă mai este însărcinată. Lucia i-a zis că da, în 5 cinci luni de-acum; atunci taică tău a întrebat-o dacă era sigură că era al ei. Ea i-a spus sigură că da. Ce fată sigură, câtă mândrie! Așa fată, așa tată! 

Vărul tău Paul s-a căsătorit și se roagă în fiecare zi în fața soției lui. E fecioară! Dimpotrivă, nu l-am mai văzut pe unchiul Vasile, ăla care a murit anul 
trecut…

Cel mai rău e fratetu ăla mic, Ionuț. A încuiat mașina și a lăsat cheile înăuntru. A trebuit să se ducă până acasă să aducă dublura ca să ne scoată pe toți 
de acolo.

Bine, fiule. Nu pot să-ți trec adresa pe plic pentru că n-o știu. De fapt, ultima familie care a locuit aici, a plecat cu numerele pentru a le pune la noua adresă. 
Dacă o vezi pe Margareta, transmite-i salutările noastre. Dacă n-o vezi 
nu-i spune nimic.

Mama ta care te adoră,
Antoaneta

P.S. Aveam de gând să-ți pun și niște bani, dar deja am închis plicul.

icon150

Reclame

3 comentarii

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s