Azi îţi vorbesc despre libertate şi iubire..

Am zis că nu voi mai scrie, cel puţin o vreme, dar vreau să spun câteva lucruri.

Şi dacă unele cuvinte se vor scrise, de ce să nu le las să se aştearnă aici, în locul care le aduce linişte? M-am gândit la felul în care femeile iubesc, aşteaptă, speră, îşi doresc, şi la modul în care bărbaţii aşteaptă să primească, speră, dar îşi doresc mai puţin. Mă refer la libertatea de care un bărbat are nevoie, astfel încât să nu se simtă prea mult legat de sufletul unei femei.

Bărbaţii pun atâtea bariere, din teamă, încât nici măcar nu conştientizează cât de mult pierd, cât timp irosesc iar când îşi dau seama că îşi doresc într-un final acel lucru, poate fi prea târziu pentru el.

Apropierea este un lucru minunat. Acum nu mai caut un suflet cu care sa ma conectez.

Mi se pare absolut firesc să dai totul într-o relaţie, dar numai atunci când vei şti că eşti liber să alegi ceea ce vrei. Aşa că o să te las să alegi cu inima. Nu ştiu să intimidez şi să manipulez, şi nici măcar nu vreau să fac asta.

Iubirea îţi acordă libertatea de care ai nevoie şi te ajută să fii tu însuţi.

Iubirea apare numai in aceia care se cunosc pe sine. Iubirea e lumina care umple inimile meditative. Iubirea e flacara care se ridica in tine, atunci cand ii faci loc. Gandurile si prejudecatile tale trebuie stapanite.

Iubirea este hrana sufletului. La fel cum alimentele hrănesc trupul fizic, iubirea hrăneşte sufletul. Dacă trupul nu primeşte alimentele de care are nevoie, el devine slab. La fel se petrec lucrurile şi cu sufletul. Dacă nu beneficiază de iubirea de care are nevoie, devine slab, se poate chiar îmbolnăvi. Nici un stat, nici o biserică, nici un politician nu şi-a dorit vreodată ca oamenii să aibă suflete puternice, căci orice persoană înzestrată cu o energie spirituală puternică va fi înclinată către revoltă.

Noi suntem ceea ce cunoaştem, ceea ce simţim. A cunoaşte ceva înseamnă a te identifica cu acel ceva. A cunoaşte iubirea înseamnă să iubeşti.

Pe de o parte, iubirea te face să te simţi ca un suflet în doua trupuri, pe de altă parte, îţi conferă individualitate, unicitate. Te ajută să renunţi la egoul tău mărunt, dar să îţi cunoşti sinele suprem. Iubirea şi meditaţia sunt două aripi pe aceiaşi umeri. Ele se echilibrează reciproc. Numai atunci când le cultivi pe amândouă poţi creşte, poţi deveni împlinit.

Oricât de dureroase ar fi experienţele iubirii, pătrunde în iubire fără să eziţi, pentru că, dacă o eviţi – aşa cum face majoritatea oamenilor – vei rămâne blocat în ego. Atunci viaţa nu îţi va mai fi un pelerinaj, nu va mai fi un râu care curge spre ocean, ci va deveni o mlaştină.

Dacă aş renunţa la la ataşament, nevoi, aşteptări, dorinţe şi iluzii, ce ar mai rămâne din iubirea mea?

Iubirea inseamna un angajament, dar stiu ca acest angajament este o alta forma de ataşament. Iubirea ne poate elibera. Uneori ea se transformă într-o formă de înlănţuire, nu de eliberare.

Trăieşte şi iubeşte, iubeşte în mod total si intens, însă niciodată aducând prejudiciu libertăţii. Libertatea trebuie să ramână valoarea supremă.-Osho.

Sunt fericită să-ţi dau libertatea de a-ţi trăi propria viaţă.

Daca iubirea ta este atat de mare pentru a contine şi renunţarea, numai atunci se poate numi iubire. Dacă renunţarea este destul de mare ca să conţină si iubirea, abia atunci este cu adevarat renunţare. Şi cea mai mare creştere posibilă este atunci când un om le manifestă pe amândouă. De câte ori libertatea se întâmplă într-o conştiinţă, din interior ea se simte ca libertate, iar din exterior ca iubire.

Învaţă-mă să iubesc viaţa.

iubire-si-libertate

Reclame

2 comentarii

  1. Nu cred că libertatea e problema. Dacă iubești, nu mai cauți libertate, nu mai cauți nimic. Ai deja tot.

    Dacă cineva renunță la iubire pentru libertatea, înseamnă că nu o vrea îndeajuns, iar aia nu e iubire..

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s