Când dragostea se revarsă din mine

„Faptele noastre ne ascund. Oamenii au nevoie de o peroadă nesfârşită de timp să-şi probeze faptele, până când vor şti care sunt cele adecvate pentru ei. Dar fiecare zi, fiecare oră goneşte. Nu avem timp.

Ciudat. Analizându-mă, simt o relaxare a nervilor, o spargere de diamante. Senzaţia că gesturile sunt sacre se dizolvă. Gesturile sunt sacre? Vreau să leC4040-121 despoi de sacralitate. Eu, care sunt aşa o transcendentală, eu sunt înfrântă de gesturi. Acord importanţă gesturilor. Gesturile sunt ultimul meu duel cu viaţa.

Pe planul imaginaţiei, stăpânesc. Pe planul experienţei, mă tem.

Trăiesc într-un fel de cuptor de sentimente, iubiri, dorinţe, invenţii, creaţii, activităţi şi reverii. Nu-mi pot descrie viaţa în fapte pentru că extazul nu rezidă în fapte, în ce se întâmplă sau în ce fac, ci în ce se stârneşte în mine şi ce se naşte din toate astea.

Dragostea, pasiunea şi creaţia se revarsă concomitent din mine. Eu trebuie să parfumez gura pe care o sărut; eu trebuie să fiu uluită de bărbatul pe care îl ador. Eu acordez, armonizez, aduc în prim-plan,140-420 modelez, aduc la suprafaţă, aprind, sprijin, susţin, inspir, citesc în ochii oamenilor – singură – singură în activitatea mea.

Iubim imposibil. Şi sunt copleşită, orbită. Extazul interior este uriaş, înspăimântător. Certitudinea, completitudinea. Dragostea „mea”, nu eu.

Nu există un înţeles universal la care să ajungem cu toţii, nu există decât înţelesul pe care îl dăm noi vieţii noastre, un înţeles propriu, un scenariu propriu, un roman propriu, o carte a vieţii fiecăruia.

Sunt o persoană iritabilă care nu înţelege viaţa decât liric, muzical, la care sentimentele sunt mult mai puternice decât raţiunea. Sunt atât de însetată de miraculos încât numai miraculosul are putere asupra mea. Renunţ la tot ce nu pot să transform în ceva miraculous. Realitatea nu mă impresionează. Când viaţa obişnuită mă încătuşează, într-un fel sau altul evadez.

Nu mai vreau ziduri.

Mă simt inepuizabilă! În loc să lupt, eu farmec, în loc să înfurii, eu îi fac pe ceilalţi să se topească. Şi zâmbesc uşor, ca o mamă obosită căreia copiii i-au jucat prea multe feste. Mă simt mamă a tot şi a toate – pântecele şi pământul, cu imense aripi protectoare! Pasiune şi simţ matern contopite – mamă precum noaptea, acoperind lumea, învelind-o, murmurându-i cântece de leagăn ca să-i aline durerea. Şi ca şi noaptea, sunt singură din nou – activă, independentă, fără odihnă.

Mă simt iubită pentru mine însămi, pentru sinele meu interior, pentru fiecare cuvânt pe care-l scriu, pentru timidităţile, tristeţile, luptele, defectele, fragilităţile mele. Ce pot să fac cu fericirea mea? Cum pot s-o păstrez? Îmi vine să îngenunchez pe când cade asupra mea precum ploaia, să-i adun stropii în dantelă şi mătase şi să-i lipesc din nou de mine.

Dacă n-aş avea sentimente, aş putea deveni cea mai inteligentă femeie de pe pământ.

N-o să mă cunoşti niciodată prin trecutul meu, ci numai prin ceea ce sunt pentru tine şi cu tine; şi asta pentru că tu, aşa cum eşti, scoţi la iveală tot ce e mai bun în mine, aduci la suprafaţă un eu pe care alţii nu l-au cunoscut.

Şi nu vreau să spun că voi înceta să fiu ceea ce sunt, pentru că am multe să-ţi dăruiesc.”

beautiful-girl-dress-fashion-photo-hd-wallpaperEva pe Facebook

Reclame

4 comentarii

 1. „În loc să lupt, eu farmec, în loc să înfurii, eu îi fac pe ceilalţi să se topească”. M-ai topit.Definitiv,magic,miraculos, prin cuvinte asemeni a ceea ce CRED eu că eşti. Şi,jur, că mă voi reîntrupa ca să mă topeşti iar cu alte cuvinte viitoare,calde,supreme…miraculoase

  Apreciază

 2. Un vers pentru femeia din rândurile tale:

  „Aş vrea să-ţi fiu Luceafărul din vis,
  Să te păstrez o veşnicie în ora de iubire,
  Să-ţi fac din sentimente un vulcan nestins,
  Şi să mă dărui lavei pîn’la nemurire!”

  Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s