Şoapta inimii şi un "te iubesc" tăcut..

Câteva cuvinte alese pot răni emoţional, şi mai târziu fizic, la fel cum ar răni o armă. Un maestru al cuvintelor, devine un samurai care loveşte fără a lăsa urme vizibile. Loveşte fără avertismente din umbră. Cuvântul este deci balsam şi armă, vindecare şi suferinţă, linişte şi nelinişte…

Cuvântul iubire are o încărcătură foarte mare. Pe lângă tot ceea ce este fizic, mai înseamnă şi atingere delicată, mângâiere, un comportament blajin, liniştitor, al celor doi iubiți, și este adevărat că pe cel pe care-l iubeșţi, nu-l brutalizezi.

Oamenii apreciază mai mult vasele de aur umplute cu noroi, decât pe cele cu lut umplute cu aur.

Dacă iubirea se poate sfârşi, asta depinde foarte mult de om, de felul în care ştie să cultive sau să dezrădăcineze sentimentul de iubire pe care-l are față de partenerul de viață. Dragostea poate însemna o mulţime de lucruri, iubirea adevărată are adevărate implicaţii, începând de la pasiune, angajament, îngrijorare, loialitate şi responsabilitate.

Ce înseamnă sã te depăşeşti şi să te dăruieşti? Înseamnă să nu fii mulţumit cu cât ai făcut până acum, să vrei să faci mai mult, să cauţi mai mult, să fii mai bun dacă eşti bun, să fii mai iubitor dacă eşti iubitor, să te sileşti sã fii mai îngăduitor dacă eşti îngăduitor, să fii mai iertător dacă eşti iertător. Asta înseamnă “să te depăşeşti”.

Există zile în care totul îmi pare limpede şi văd o rezolvare a problemelor sau ştiu cum adresez persoanelor pe care le contactez. Apoi, după o vreme, totul devine complicat şi obscur. Nu mai văd limpede atunci când îndepărtez de mine. Prin iubire învăţ reduc distantele dacă nu exterior, în mod fizic, cel puțin interior.

O.M.Aivanhov spunea: Trebuie să cultivaţi iubirea pentru valorile spirituale: lumina, frumusețea, noblețea. Iubindu-le în voi, vă lăsați încet-încet pătrunși de ele, și apoi veți aborda toate aspectele existențiale în cele mai propice dispoziții.

Acum vrea vorbesc despre Te iubesc-ul spus des, aproape mecanic.

Iubirea e acel sentiment care mă face să nu am nevoie de nimic. Nu am nevoie de fapte măreţe pentru a înţelege ce ştiu deja. Când iubeşti fără limite oferi tot ce ai şi trăieşti aşa cum simţi.

Vorbele sunt spuse acum şi sunt luate de vânt, dar faptele rămân şi cântăresc. Prefer aud cuvintele magice o dată pe an, dar -mi fii alături atunci când am nevoie de tine cu adevărat. Nu aştept primesc în schimbul gesturilor sau dovezilor mele de dragoste aceleaşi dovezi de dragoste, pentru fiecare îşi arată afecţiunea în felul lui.

Mi-am dat seama Te iubesc-ul spus des şi în aproape orice moment, îşi pierde din valoare. Iubirea se trăieşte şi se simte. Cuvintele au însemnătatea lor, dar îşi pierd proprietăţile atunci când sunt spuse prea des. Nu încălzesc cu nimic două cuvinte repetate inconştient, dacă acţiunile spun contrariul.

Într-o relaţie, trebuie găsim un echilibru, ştim balansăm sentimentele pe care le simţim faţă de cel de lângă noi şi modurile în care le evidenţiem în ochii lui.

Tu cât de des spui „Te iubesc”? 23Eva pe Facebook

Reclame

2 comentarii

  1. un gest aparent banal poate să însemne mai mult decât o mie de cuvinte. iar un trandafir poate să spună mai frumos „te iubesc” decât aş spune-o eu. prin urmare, nu folosesc în exces de aceste două cuvinte 🙂

    Apreciază

  2. Bine faci. Gesturile sunt mai preţioase decât cuvintele. Faptele bune ne apropie tot mai mult de lumină. Faptele armonioase sunt generate unele din altele, într-o desfăşurare neîncetată. Este o curgere continuă a luminii.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s