Fiecare suflet are poezia lui

Nu este nimic mai frumos decât să te vezi aşa cum eşti. Am starea aia de albastru. 
Somn bizar şi vise pierdute. E linişte în sufletul meu, probabil că vidul devine din ce în ce mai evident. Încerc să scriu ceva frumos dar nu-mi ies decât aberaţii pseudo-intelectuale sau pur şi simplu haotice, lipsite de sens. Am nevoie de mine.

Mi-am amintit că sunt femeie, iar femeia este precum apa. Am învăţat să nu mă blochez în faţa obstacolelor, pe care le simt ca pe nişte pietre mari şi grele. Am învăţat că oricât de mari ar fi acele pietre, mă pot strecura într-un mod silenţios pe lângă ele şi pot curge în continuare, urmându-mi drumul. De la apă am învăţat să alunec atunci când vine momentul, să cad şi să mă abandonez cu încredere, căci ceva sau cineva, dinăuntrul sau din afara mea, mă susţine.

şi ascultă-mă chiar şi atunci când tac…

Ia un surâs şi oferă-l cui nu l-a avut niciodată. Ia o rază de soare şi fă-o să zboare acolo unde domneşte noaptea. Ia curajul şi pune-l în inima cui nu ştie să lupte. Ia speranţa şi trăieşte în lumina. Ia bunătatea şi dăruieşte-o cui ştie să dăruiască. Descoperă dragostea şi fă-o cunoscută în LUME. 

Am învăţat că cine nu te căuta, nu îţi duce dorul şi cine nu îţi duce dorul, nu te iubeşte. Că viaţa decide cine intră în viaţa ta, dar tu decizi cine rămâne. Că adevărul doare o singură dată, dar minciuna doare întotdeauna. Din cauza asta apreciază pe cine te apreciază şi nu trata cu prioritate pe cine te tratează că o opţiune.

Oamenii intră în viaţa ta pentru un motiv, sezon sau o VIAŢĂ. Când o să ştii care este, o să ştii ce să faci pentru acea persoană. Când cineva intră în viaţa ta pentru un MOTIV, este pentru a îndeplini o nevoie pe care ai exprimat-o. A intrat pentru a te asista în momentele dificile, să te îndrume şi să-ţi acorde suport, să te ajute fizic, emoţional sau spiritual.

Pot părea ca fiind trimişi de Dumnezeu şi sunt. Sunt acolo pentru motivul pentru care tu ai nevoie să fie.
Apoi, fără vreo greşeală din partea ta sau într-un moment inoportun, această persoană va spune sau face ceva pentru a aduce această relaţie la sfârşit.

Câteodată ei mor. Câteodată doar se îndepărtează. Câteodată îşi fac de cap şi te forţează pe tine să adopţi o poziţie.Ceea ce trebuie să realizăm este că nevoia noastră a fost satisfăcută, dorinţa noastră îndeplinită, munca lor terminată. 

Rugăciunea ta a fost ascultată şi acum este timpul să mergi mai departe.

Unii oameni intră în viaţa ta pentru un SEZON, fiindcă a venit rândul tău să împărtăşeşti, să creşti sau să înveţi. Ei îţi aduc o experienţa de pace sau te fac să râzi. Ei te pot învăţa ceva ce nu ai mai făcut. Ei îţi pot da de obicei o cantitate incredibilă de bucurie. Crede, este real. Însă doar pentru un sezon.

Relaţiile de o VIAŢA te învăţa lecţii pentru o viaţa, lucruri pe care trebuie să le construieşti pentru a avea o fundaţie solidă emoţională. Treaba ta este să accepţi lecţia, să iubeşti acea persoană şi să pui ceea ce ai învăţat în practică în toate celelalte relaţii şi aspecte ale vieţii tale.

Fiecare suflet are poezia lui. Când nu se mai încape pe sine de lacrimi şi mirări, pictează, cântă, şopteşte. Suntem oameni, dar rămânem vise. 

Dacă într-o zi o să mă cauţi şi nu răspund, căuta-mă în sufletul tău…acolo voi sta mereu.

389378_503114269756858_1278938112_n

Eva pe Facebook

Reclame

9 comentarii

  1. Numele blogului tău se confundă cu acesta: http://journalulevei.wordpress.com
    Acesta e mai vechi cu câteva luni. Stilul vostru e asemănător, ceea ce vă face şi mai uşor de confundat. Ambele semnaţi cu Eva. Am felicitat-o pe ea pentru faptul că, în fine, avea rândurile articolelor aliniate în ambele părţi, cum te sfătuisem pe tine să faci, şi i-am numit un articol în Recomandările săptămânii, spunând că e al Ruxandrei. Ţi-am spus (sau i-am spus?!) că mai are cineva un blog cu jurnal şi cu Eva şi mi s-a răspuns că nu-i adevărat. Am luat-o de bună.

    Apreciază

  2. Javra, am auzit de Jurnalul ala. Eu nu am nicio legatura cu el. Ce scrie tipa respectiva, chiar nu ma intereseaza. Se cheama jurnalul UNEi Eve, pentru ca pe fii-mea o cheama Eva si pentru ca a mai avut un blog pe care l-am inceput acum cativa ani. Acum nu mai exista si am luat-o de la capat, desi nu am mai scris atat de mult despre Eva, cat si despre mine, si despre ea.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s