Ochii care nu se văd nu se uită

M-am gândit să scriu articolul ăsta pentru că sunt convinsă că foarte multe persoane au certitudinea că relaţiile la distanţă nu pot rezista. I-aş contrazice, căci cunosc oameni care au avut relaţii frumoase, chiar dacă se aflau departe unul de celălalt. Desigur, distanţa trebuie să se micşoreze la un moment dat şi cei doi să ajungă să trăiască împreună, să-şi fie aproape, fizic şi emoţional. E nevoie de timp petrecut împreună în acelaşi loc.

Convorbirile telefonice sunt un mod de a comunica la distanţă. Există numeroase moduri de a interacţiona, acum, când internetul ne este cel mai la îndemână. Se pot combina mesajele, cu discuţii purtate prin mail sau prin reţelele de socializare.

Se poate stabili un program pentru petrecut timpul împreună, iar când spun asta mă refer la timpul petrecut online, oricât de limitat ar fi. Putem urmări împreună acelaşi film pe care apoi să îl discutăm. Putem vorbi despre ce a gătit fiecare în ziua respectivă şi despre evenimentele din timpul zilei.

Putem vorbi despre micile ghinioane sau realizări. Sau să ne sfătuim reciproc, atunci când suntem trişti sau dezamăgiţi. Şi mai putem face o mulţime de alte lucruri. Trebuie doar să ai încredere şi să îţi doreşti. Putem învăţa lucruri noi despre noi punându-ne întrebări intime. Putem să împărţim un jurnal, unde să ne scriem gândurile, deşi, aici am dubii, că n-am văzut bărbat care să scrie într-un jurnal, poate cel mult pe un blog, şi la modul general, nu personal.

Putem să jucăm un joc simultan. Putem să cântam karaoke împreună. Să mergem în vacante virtuale împreună şi să împărţim apoi impresiile. Nu, nu sunt nebună, taci şi citeşte mai departe.

Putem să jucăm adevăr sau provocare. Să facem un album foto. Putem face o mulţime de lucruri împreună. Pentru ca o relaţie la distanţă să reziste, e nevoie de multă comunicare.

Mai sunt mici detalii, care pot face relaţia mai frumoasă, deşi pot părea banale. Dar nu sunt.

Uite, mai putem face destule lucruri, chiar dacă distanţa nu poate fi cuprinsă decât cu gândul. Putem să citim o anumită carte în acelaşi timp, să ne sincronizăm alarmele şi să ne setăm ceasurile, astfel încât să plecăm din casă, amândoi, în acelaşi timp. Bun, fusul orar e diferit.

Planificarea vizitelor este destul de importantă, deşi aceste vizite sunt destul de rare, pentru că nimeni nu se poate deplasa în fiecare lună, doar pentru a vedea persoană iubită, chiar dacă, poate, îşi doreşte. Cu toate astea, o revedere este întotdeauna benefică, mai ales atunci când te simţi singur şi părăsit.

Acum trecem la lucruri mai serioase. Şi mai delicate.

Un obstacol mare este modul în care gelozia și speculațiile nefondate încep să creeze un zid greu de dărâmat. Trebuie să îţi păstrezi încrederea şi să nu laşi gelozia să te afecteze. O reacție exagerată atunci când așteptai un răspuns sau un mesaj care a întârziat poate dărâma tot ce ai construit.

Când partenerul îţi este alături, certurile se pot încheia simplu: cu un gest, cu un sărut sau cu o îmbrăţişare. Atunci când distanța te desparte de partener, orice ceartă devine mai greu de rezolvat. Disputele adâncesc nesiguranţa, deoarece atunci când sentimentele negative se adună și nu au o supapă prin care să fie evacuate, niciunuia dintre parteneri nu îi poate fi bine.

Concluzie: de putut se poate, trebuie doar să vrei.

relatie_la_distanta

Reclame

1 comentariu

  1. Relaţiile la distanţă îţi ofera o perspectivă aparte, asupra relaţiilor, în general. E greu de spus daca se merită sau nu, însă din experienţă spun, că e o treabă destul de dificilă.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s