Caută-mă ca să te găsesc

Un prieten este cineva care te cunoaşte aşa cum eşti, înţelege ce ai fost, acceptă ce ai devenit şi cu blândeţe te lasă să creşti în continuare.

Citeam undeva nişte cuvinte care spuneau că dragostea şi prietenia sunt două sentimente incompatibile. Şi nu-s de acord, pentru că sunt absolut convinsă că dragostea aia adevărată, de durată, trainică şi frumoasă e bazată pe comunicare, respect, ataşament şi înţelegere. Dar de fapt asta nu mai e dragoste, e iubire. Şi-nseamnă că am mai urcat o treaptă.

Văd multe rupturi produse de lipsa cuvintelor. Când doi oameni nu mai au ce să îşi spună, când se-nchid în ei şi când e prăpastie mare între sentimente, înseamnă că drumul lor se bifurcă. Şi nu mai au un prezent comun, ci individual.

Eu cred în ceea ce doi oameni pot construi împreună, atât timp cât îşi sunt alături şi găsesc adăpost unul în sufletul celuilalt.

O femeie poate ierta un bărbat care încearcă să o seducă dar niciodată bărbatul care ratează o ocazie atunci când i se oferă.  Seducţia nu înseamnă să determini pe cineva să facă ceea ce nu îşi doreşte. Seducţia constă în a convinge pe cineva să facă ceea ce îşi doreşte deja. Seducţia este întotdeauna acea dorinţă extraordinară de a pătrunde în fantasmele unei persoane. Este descoperirea detaliilor interioare.

Ştiu că atunci când ţi se întâmplă ceva rău ai 3 oportunităţi: poţi să laşi lucrul respectiv să te definească, să te distrugă, sau să te facă mai puternic.

Când lucrurile se înrăutăţesc, ştiu că îmi oferi acel umăr pe care pot să plâng. Şi că o să mă ridici atunci când cad. Sunt recunoscătoare pentru asta, pentru că oamenii de genul ăsta sunt de nepreţuit.

Şi-s momente în care simt că mă provoci, mă determini să-mi depăşesc limitele şi mă obligi să dau dovadă de curaj. Continua să fii, oricât de uşor sau greu ar trece anii.

Nu mă interesează un bărbat decât în măsura în care cred că-l stăpânesc ca femeie, în care cred că sunt pentru el, într-un moment din viaţă, o fiinţă unică, de neînlocuit. Ştiu că sunt femei mai frumoase decât mine, dar asta nu are nicio însemnătate, fiindcă oricât de frumoasă ar fi o femeie, se poate totdeauna ivi alta, care să fie şi mai frumoasă; dar cred că poate exista o adâncime sufletească, o sensibilitate, o inteligenţă care pot însufleţi în aşa fel un anumit fizic, care pot crea o feminitate infungibilă, amalgam unic de însuşiri de neînlocuit, cel puţin într-o clipă dată, pentru un om într-un anume climat sufletesc.

Nu am cerut vieţii nimic. Tot ce am avut mi-a smuls, şi tot ce n-am avut mi-a furat.

Când aveam  5 ani am întrebat-o pe EA de ce inima mea nu poate să bată doar o dată.  Mi-a răspuns: dacă ar bate o singură dată n-ar mai exista golurile dintre bătăi. Şi de ce-aş avea nevoie de golurile astea? am întrebat-o apoi. Pentru că într-o zi cineva o să vină să le umple.

Femeile vor să fie iubite, să fie ascultate, să fie dorite, să fie respectate, să fie căutate, să fie considerate de încredere, şi, uneori, doar să fie ţinute în braţe.

şi totuşi…

În femei există două părţi care strigă. Femeia mamă şi femeia iubită. Dacă le compari cu anotimpurile, femeia mamă este anotimpul ploilor, îţi dă hrană, te potoleşte, înlătură toate lipsurile, te mulţumeşte prin sacrificiile sale proprii. Iar femeia iubită este ca primăvara, misterul ei este de nedestăinuit, farmecele ei sunt dulci, şi neliniştea ei îţi trezeşte valuri în sânge.

IMG_20130601_230952

Reclame

1 comentariu

  1. am să mă limitez la prietenie. eu o văd ca fiind forma cea mai pură a iubirii. şi spun aceasta pentru că dacă în iubirea aceea, hai să o numim clasică, dintre un bărbat şi o femeie, reciprocitatea nu este o condiţie, dar în prietenie chiar este. nu poţi fi pireten cu cineva pe care nu îl iubeşti într-atât încât mâna ta întinsă să nu îl atingă, să nu îl mângâie…

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s