Sunt perfect de imperfectă

Atunci când voi scrie un roman aş vrea să fie un roman care să fie în acelaşi timp la fel de adevărat şi la fel de îndepărtat de realitate, la fel de particular şi la fel de general totodată, la fel de uman şi de fictiv. Romanul meu va fi o felie de viaţă. Mă întrebam dacă voi tăia felia totdeauna în acelaşi sens; în sensul timpului, în lungime. De ce nu în lăţime? Sau în adâncime? În ce mă priveşte, aş vrea să nu tăi deloc. Aş vrea săST0-075 fac astfel încât în acest roman să intre totul. Nicio tăietură de foarfecă pentru a-i întrerupe substanţa aici mai degrabă decât dincolo.

Şi azi îţi voi vorbi despre schimbare.

Dar nu despre schimbarea conştientizată târziu, apărută în urmă unor constrângeri sau fapte care aduc după sine regrete, nici despre schimbarea care se vede undeva lasuprafaţă, dar deloc pe dinăuntru. Îţi voi vorbi despre oamenii care îşi doresc să facă schimbări majore în viaţa lor, pentru a le fi mai bine, dar şi despre oamenii care vor să îi schimbe pe cei de lângă ei, din acelaşi motiv, dorindu-le tot ce e mai bun şi frumos, dar încercând să-i modeleze astfel încât să strălucească mai mult în ochii lor.

Cu fiecare cuvânt simt o nălucire nouă a existenţei mele. În scrieri, în cuvinte, în poze iluzorii, păstrez ziua în care am trăit ceva. Ştii, mă întrebam 
000-998 dacă într-adevăr reuşesc să dau forma perfectă prin cuvintele pe care le las aici. Încerc să transmit emoţii, sentimente, trăiri, gânduri, atunci când îmi las sufletul să scrie.
 Şi vreau să mă vezi exact aşa cum sunt, dincolo de orice aparenţă imperfectă. N-am încercat niciodată să schimb oamenii, pentru că i-am iubit exact aşa cum mi s-au arătat. Le-am admirat calităţile şi le-am iubit defectele, în măsura în care acestea nu mă afectau într-un mod direct.

Ştii ce îmi place la noi? Că în fiecare zi învăţăm ceva. În fiecare zi descoperim lucruri nebănuite şi le atingem încet, cu grijă şi răbdare. Am învăţat să mângâi cu vârful degetelor fiecare suflet şi să fiu atentă la orice tresărire sau suspin. Mi-a plăcut să primesc în viaţa mea oamenii exact aşa cum sunt. Dacă îmi place un cineva, îmi place pentru ceea ce este atunci când e cu mine, nu pentru ceea ce aş vrea eu să fie. Şi-s multe lucruri pe care le iubesc la tine.

Sunt zile în care mă simt prea mică, atunci când mă gândesc la toate lucrurile pe care le mai am de învăţat. Dar te las să mi le arăţi, să le scoţi la suprafaţă şi să mă-ndrumi. Ascultă-mă atunci când tac şi întreabă-mă când ştii ce mă descurajează.

Ajuta-mă să păşesc cu încredere şi ceartă-mă blând, astfel încât cuvintele tale să nu mă doară, ci să mă motiveze.

Să-ţi spun ceva despre dragoste, de fapt mi-am amintit de  Zahir, scrisă de Coelho.

Dragostea spune: Eu sunt totul şi nimic. Sunt ca vântul şi nu pot intra acolo unde ferestrele şi uşile sunt închise.I-am răspuns: Dar eu sunt deschis pentru tine. M-a izbit dureros adevărul:

Vântul e făcut din aer. Este aer în casa ta, dar totul e închis. Mobilele se vor umple de praf, umezeala va distruge tablourile şi va păta pereţii. Vei continuă să respiri, vei cunoaşte o parte din mine – dar eu nu sunt o parte, sunt Totul şi asta n-o să afli niciodată.

Oamenii se schimbă. Dar în drumul lor lung, au nevoie de sprijin. 

Pentru a putea schimba ceva şi pentru a ajunge în punctul în care ne dorim, e nevoie de perseverenţă, pe lângă motivăţie, dorinţă puternică şi încredere în sine. Dacă vreau să mă schimb, în primul rând o fac pentru mine, apoi pentru tine şi ceilalţi. Dacă mie o să îmi placă, sunt convinsă că o să placă tuturor.  Dacă îmi propun să fac un lucru, nu renunţ, orice s-ar întâmpla. Trebuie doar să îmi propun.

Nu mă las afectată de dificultăţile pe care le voi întâmpina. Nu mă gândesc la eşec, deşi Henri Ford spune despre eşec: “eşecul nu este decât o oportunitate de a începe din nou, de dată aceasta mai inteligent”.

Nu dori ca lucrurile să se împlinească repede. Nu căuta avantaje mici. Dorința ca lucrurile să se împlinească repede face că ele să nu fie înfăptuite cu grijă. 

  Seamănă un gând și vei secera o acțiune 
Seamănă o acțiune și vei secera un obicei
Seamănă un obicei și vei secera un caracter 
Seamănă un caracter și vei secera un destin.

379754_611362158876447_806937699_n

Reclame

3 comentarii

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s