Promite-mi că rămâi chiar dacă pleci

E important să ştii să taci. Să taci şi să vorbeşti tăcând.

Viaţa este o curgere, este un fluviu, este o mişcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înşişi reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viaţa este o continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viaţa este mai abundentă. Iar o viaţa abundentă aduce cu sine extraordinare schimbări, clipă de clipă.

Cu fiecare promisiune primită și realizată ne deschidem cât mai mult către prietenie. O promisiune aruncata astazi are ecou în viitor, mai ales când nu are o fundaţie solidă, un motiv serios pentru care a fost spusă. Eu am fost învăţată încă de mică să îmi respect promisiunile, să îndeplinesc ceea ce făgăduiesc unei persoane. O promisiune este un angajament. Când îmi iau un angajament în faţa unui om şi nu-l respect, în mod cert dispare încrederea şi valoarea mea în faţa acelui om.

Dacă promiţi ceva, fă acel lucru, sau dacă nu eşti sigur că-l poţi face, nu-l promite.

Atunci când îți pasă cu adevărat de cineva, îți vei face mereu timp pentru acea persoană, fără scuze, fără reproșuri și mai ales fără promisiuni încălcate!

I-am promis fiicei mele că nu va suferi niciodată. Mă dor zâmbetele de atunci, pentru că sunt etape din viaţa noastră care pur şi simplu trebuiesc parcurse si digerate de fiecare om, în stilul lui propriu şi unic. Oamenii au drumuri de parcurs. Eu pot doar sa ii tin de mana pana se indeparteaza. Le pot asculta temerile si auzi suspinele dar nu pot opri evenimentele sa curga sau sa se desfasoare.

Cu toate astea, voi fi mereu acolo.

Căci oamenii nu au curajul să se arate goi. Le este ruşine. Îşi ascund cicatricile, rănile, slăbiciunile, defectele, părţile vulnerabile care dor la o adiere de vânt.

Probabil că de vină pentru toate iertările noastre sunt mecanismele prin care ne protejăm de durere. Uităm ce-a fost urât, ca să putem supravieţui, ca să mergem mai departe curajoşi şi teferi, nu şonticăindu-ne bătăile inimii, nu expunând ochilor lacomi ai lumii rănile noastre nevindecate. Şi-atunci, din dorinţa de a ne salva de la o viaţă târâtă prin univers, îi salvăm de la mizerie, iertându-i, pe cei care ne-au trecut prin viaţă cu tot arsenalul lor de minciună şi nimicie..

Nu voi vorbi despre promisiuni încălcate apoi uitate, nu voi vorbi despre cei care şi-au lăsat serios amprenta rănind fără cea mai mică remuşcare. Nu voi vorbi despre dezamăgiri, tristeţi, inimi frânte şi lacrimi uscate pe obraji. Nu voi vorbi despre acea parte din mine care a plâns pe ascuns, ci voi vorbi despre cealaltă parte,optimistă, încrezătoare, atentă şi iubitoare. Le-am spus atâtor oameni să îşi încuie trecutul într-o parte de suflet ponosită, încât am uitat de mine. Nici măcar nu mi-am auzit propriile cuvinte, rostite pentru cei care aveau nevoie de mine.

Întâmplările din viaţa mea rămân acolo, nu le poate şterge nimeni. Dar le pot lăsa în urmă, privind înainte. Am nevoie de mine, de linişte, de vise noi şi încrederea dată de borcanul ăla cu optimism. 

Dacă îţi doreşti un lucru suficient de mult, se va întâmpla. Da, se va întâmpla. Niciodată nu am lăsat lucrurile să nu se întâmple, dacă mi le-am dorit. Pentru că pot. Pentru că am încredere. Pentru că vreau.

Daca voi rămane doar o amintire, povesteşte-mă frumos. Aminteşte-mă frumos. Lasă-mă să cred că există şi oameni de nu-mă-uita. Sunt cuvinte care rămân. Nu găsesc ieşirea şi se rătăcesc. Rămân acolo, înfundate în ureche.

968872_613524091993587_1538842775_n

Reclame

3 comentarii

  1. da, prefer sa ma doara, dar sa stiu… intreb, spun chiar de ranesc la randul meu…
    Eu am invatat cum e sa traiesti intr-o lume in care nu te regasesti, fizic… multumindu-te sa te simti prezent in cea creata de tine!
    Si inca invat cum sufletul pereche nu ar fi acela dupa care uiti sa mai fi tu, pentru a fi in el…care nu iti poate apartine, desi l-ai cunoscut si va leaga anii din urma, timpul de acum…

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s