Îţi mulţumesc că m-ai lăsat să Te gândesc

Când de pe urma întâlnirii cu acela pe care l-ai crezut marea ta iubire rămâi cu gustul migdalat al amăgirii şi cu vestea certificată că, da, vei fi mamă, iar el îţi spune că nu e pregătit să joace alături de tine definitivul rol de părinte, ai de luat o decizie plină de spini. Dragostea e o întâmplare nedreaptă. Responsabilităţile revin, fără noimă, mai mult unuia decât celuilalt. Iar bărbaţii lasă pe seama celor pe care le definesc, prosteşte, ca exponente ale sexului slab deciziile, răspunderile şi consecinţele cele mai grele.

Dacă te hotărăşti să devii mamă în ciuda nefericirii de a fi fost părăsită, fără să ţii seama că oprobriul lumii se va inflama, iar mama ta va adormi cu ochii roşii de plânsul ruşinii învechite, trebuie să fi pregătită pentru încercări nebănuite. Când puiul tău va face bâldâbâc în lichidul tău amniotic, denivelându-ţi burtica şi făcându-te să tresari din somn, s-ar putea să-ţi doreşti să fie cineva drag lângă tine, care să simtă în palma şi-n inima lui aceeaşi mirare fierbinte. Şi ai să te simţi nedrept de singură.

Şi ai să te simţi condamnată pe veci la împietrirea inimii. Dar, dincolo de toate acestea, ai să înveţi nemărginirea iubirii eterne ţinându-ţi copilul în braţe. Ai să fii pentru totdeauna mai puternică pentru că ai ales viaţa şi nu moartea. Ai să ştii că tu ai avut curajul să mergi până la capăt în iubire, aşa cum numai cei aleşi sunt capabili să facă.

Ai să simţi, pentru prima dată, ce înseamnă să iubeşti necondiţionat o fiinţă şi să fii răsplătită cu dragoste pură. Ai să tresari din somn din dragoste, dorind să săruţi cu recunoştinţă fruntea şi visele copilului care te-a făcut să devii femeie în marele, splendidul, iremediabilul înţeles al cuvântului.

Alice Nastase –

Mi-am amintit cât de singură m-am simţit în toţi aceşti ani. Cât de greu a fost, cât m-am luptat, de câte ori am căzut şi de câte ori m-am ridicat, mi-am amintit de nopţile plânse şi zilele senine. Dar prea puţini ştiu am luat decizia cea mai corectă atunci când am decis o am. Şi-acum cresc o dată cu ea şi-s fericită când afecţiunea ei se îndreaptă spre mine.

Şi-am cunoscut oameni mici, care mi-au provocat repulsie în momentul în care priveau cu milă şi dispreţ o mama singură. O mamă e o femeie care are grijă de cel pe care l-a purtat în pântec. O mamă e o femeie care lasă greutăţile -i atârne greu pe umerii fragili, tocmai pentru a oferi tot ce are mai bun copilului căruia i-a dat viaţa.

I-am mulţumit lui Dumnezeu înmiit atunci când am văzut-o pe Eva pentru prima oară. Şi-i mulţumesc şi-acum, căci mi-a oferit mai mult decât am putut spera.

Azi mi-e dor. De imagini, priviri, poveşti, de un vis, de o amintire.

Cel mai uimitor sentiment din câte cunosc e dorul. Omul are impresia că este total absorbit de realitatea înconjurătoare, acomodat cu mediul, preocupat de noile lui probleme. Şi deodată apare o străfulgerare orbitoare: chipul cuiva, ochii cuiva, gura şi mâinile cuiva. Le simţi cu un realism zguduitor şi îţi dai seama că tot ce te înconjoară este lipsit de importanţă, indiferent, ba chiar dizgraţios. Dizgraţios tocmai de aceea că ne îndepărtează de acele mâini, de acea gură. Cunoşti tu durerea de inimă, durerea aceea fizică ce ne sfâşie pieptul, scurt şi violent?

..cu toate astea…

Viaţa este minunată. Ne dăm seama însă de asta doar când ea se retrage în vârful picioarelor, dar viaţa se gustă după poftă în fiecare zi.

În lungul drum ce te aşteaptă, să nu-ţi pierzi niciodată sufletul de copil, să nu-ţi uiţi niciodată visele, ele vor alcătui gustul şi mirosul dimineţilor tale. Pentru ca să primeşti, trebuie să dai. Iar pentru a putea iubi, trebuie să fi tu însuţi.

Nu ţi-am mulţumit şoptit, ci doar în gând, astfel încât nu-mi auzi cuvintele.

Mi-eşti alinare în zilele cele mai negre. Cel mai bun ajutor pe care mi l-ai putut oferi a constat în a-mi păstra starea de bună dispoziţie. Sentimentele tale calde au contribuit la schimbarea în bine a stării mele de spirit. M-ai ajutat de asemenea redirecţionând conversaţiile cu mine şi impulsionandu- vorbesc despre ceea ce îmi doream cu adevărat. Când începeam din nou îţi spun despre lucrurile pe care nu mi le doream , continuai ghidezi cu răbdare către o atitudine mai pozitivă. Mi-ai vorbit ca şi cum perioada de încercări dificile s-a încheiat pentru mine şi mi-ai sugerat -mi imaginez totul s-a rezolvat cum nu se poate mai bine .

Atunci când vorbeşti cu mine, conduci conversaţia şi ajuţi astfel rămân într-o stare de armonie .

Îţi mulţumesc pentru :

..m-ai încurajat trăiesc aşa cum îmi doresc, pentru sfaturi, îţi mulţumesc pentru înţelegi, faci de atâtea ori zâmbesc, îţi mulţumesc pentru fiecare moment în care eşti lângă mine, îţi mulţumesc pentru fiecare cuvânt spus şi fiecare gest făcut.

Îţi mulţumesc pentru că m-ai lăsat să Te gândesc.

hbgjbnjbnbm
Reclame

6 comentarii

 1. Ruxandra, te rog să ai în vedere să-ţi înfiinţezi măcar două rubrici, Despre (în care scrii câte ceva despre tine) şi Arhivă (în care introduci titlurile materialelor tale, defalcate pe luni). Cu cât le vei face mai târziu, cu atât va fi mei greu pentru tine.

  O modificare benefică de formă a articolelor tale, ar fi aceea ca toate rândurile să se termine în acelaşi loc (aliniere şi la dreapta, şi la stânga). Asta se face în felul următor:
  când te pregăteşti să publici un material, ai grijă să pui textul pe Visual, apeşi Ctrl+A, ca să selectezi tot textul, apoi AltShift în aceşlaşi timp cu mâna stângă şi apeşi cu dreapta pe J. Ar trebui să se alinieze rândurile.

  E mai greu de explicat decât de făcut, vei vedea. E simplu.
  Dacă nu înţelegi ceva, întreabă-mă. Succes!

  Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s