The flowers of war

Inspirat de fapte reale, The Flowers of War spune o poveste despre speranţă şi sacrificiu.

În anul 1937, fosta capitală a Chinei, Nanking, este prinsă la mijloc într-un război între China şi Japonia. După ce forţele armatei imperiale japoneze invadează oraşul, oamenii caută refugiu în spatele zidurilor unei catedrale occidentale. Aici, John Haufman (Christian Bale), un preot american prins în haosul bătăliei, alături de un grup de eleve şi 13 prostituate, hotărăşte că trebuie să scape de ororile de pe străzile din afara catedralei.

Luptând pentru a supravieţui violenţei aduse de armata japoneză, aceştia devin eroi riscându-şi vieţile pentru a-i salva pe ceilalţi. Când nu ai unde să fugi sau să te ascunzi, soarta găseşte mereu o cale să-i aducă împreună pe cei mai neaşteptaţi eroi.

Sursa: Cinemagia

Filmul ăsta nu o îmi iasă din minte prea curând. Am simţit panica, teroarea, durerea, spaima, agonia şi tot zbuciumul din fiecare suflet. E vorba de lupta de supravieţuire, e vorba de tăria interioară şi de speranta la care nu trebuie renunţi niciodată. E vorba de sacrificiu şi-o iubire pierdută, dar vie.

Sunt filme care de fapt nu sunt doar imagini care ţi se derulează în faţa ochilor aratandu-ţi o acţiune, ci filme care îţi arăta o lecţie de viaţă.

După 20 de zile de bombardare încontinuu, Nanking a căzut în cele din urmă în mâna japonezilor.

Era 13 decebrie 1937. Îmi amintesc că toată lumea fugea în acea zi, dar nimeni nu putea să scape de acea ceaţă deasă. Cei rămăşi în urmă luptau pentru vieţile lor.

Îmi amintesc că le-am văzut pentru prima dată pe aceste femei, erau nişte nechibzuite, plimbandu-se în lenjeria lor, nu ca nişte doamne elegante, aşa cum Qin Huai le descrisese. (…)

Felul în care arăţi acum îmi place cel mai mult. Te văd. Văd tot prin ce ai trecut. Şi vreau toate astea. Vreau totul. Îmi place. Îmi place totul.

Îţi promit, când războiul se va sfârşi, te voi duce acasă.

1333110397_flowers_of_war

Reclame

4 comentarii

  1. Am modificat. Nu-i panica, si eu inca dorm la ora asta. Filmul merita vazut, chiar se afla printre putinele filme care au avut un impact semnificativ asupra mea.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s