Între mine şi eu

Dragă eu, 

O să-ţi spun câteva lucruri, tocmai azi, pentru că e ziua aia când ai mai crescut cu un an. Nu, nu eşti o babă, nu te mai panica. Mai ai multe de învăţat şi-atâtea de descoperit! Bucura-te pentru asta.

Îţi voi da nişte sfaturi, de care sper să începi odată să ţii cont. Ar cam fi cazul, că deja nu mai eşti un copil, deşi ai dese momente în care te porţi ca unul.

Crede în tine, pentru că asta te va ajuta să creşti, să faci tot ce îţi propui şi să obţii ceea ce îţi doreşti. Ştiu ce ai vrea tu în perioada asta, dar să trecem peste acest detaliu. Nu mai pleca urechea la ceea ce îţi spun ceilalţi. Nu mai tine cont de părerile oamenilor care ţi-au demonstrat de atâtea ori că nu merită atenţia sau dragostea ta. Nu te sfătuiesc să le întorci spatele, pentru că ştiu că nu stă în firea ta să faci asta, dar îţi propun să îţi continui viaţa departe de cei care n-au fost capabili să îţi fie sprijin sau să-ţi şteargă o lacrimă. Încearcă să te gândeşti şi la tine, începând de azi.

Priveşte în tine şi iubeşte-te, exact aşa cum eşti. Priveşte-ţi în oglindă calităţile şi poartă-le cu tine oriunde te-ar duce paşii. Spune-ţi în fiecare dimineaţă că eşti frumoasă, şi lasă-te iubită. Nu mai pune bariere între tine şi cei care vor să îţi fie aproape, care îşi doresc să înveţe să te cunoască. Descoperă-te în fiecare zi şi preţuieşte fiecare clipă pe care o petreci tu cu tine. Ascultă-te în momentele de tăcere deplină şi lasă-ţi sufletul să respire, să simtă, să iubească. Nu lăsa teama să-şi facă loc în tine şi urmează-ţi instinctul.

Arăta-ţi sentimentele, dar cu multă grijă, pentru că nu vreau să ajungi din nou, rănita. Nu te mai consuma, nu mai plânge, nu mai lasă tristeţea să îţi întunece o zi, ce poate fi aproape perfectă. Fii deschisă, caldă, atentă, dar ai grijă de sufletul tău. Nu vrei să-l vezi cum se chinuie, crede-mă.  

Să râzi mult, pentru că ştii să fii fericită. Zâmbeşte cu toată inima şi savurează fiecare clipă, pentru că nu se mai întoarce. Trăieşte acum, şi aici, fără să îţi mai faci planuri şi speranţe care se pot nărui într-o secundă. Bucură-te de fiecare moment şi iubeşte tot ce ţi se oferă.

Ai un copil frumos, ba chiar minunat. Să fii mereu acolo, pentru ea, s-o sprijini, s-o ajuţi, s-o înveţi, să-i fii şi mama şi prietenă. Oferă-i tot ce e mai bun în tine.Arăta-i cât de mult o iubeşti, şi fă asta în fiecare zi, pentru că are nevoie de atenţia şi grija ta. Lăuda-i reuşitele şi indrum-o atunci când o vezi dezorientată.Bucură-te odată cu ea şi alin-o atunci când simţi că ceva o doare. 

Ajută-i pe cei cărora le poţi oferi o fărâmă de bucurie şi bucură sufletul oricui, ori de câte ori ai ocazia. Să faci întotdeauna bine, căci nu ai ştiut niciodată să faci rău. Nu-ţi regreta alegerile şi mergi înainte cu încredere. Păstrează-ţi amintirile într-un sertar prăfuit şi scoate-le de acolo doar când îţi este prea dor. Şi plângi,dacă ţi-ajuta sufletul să fie mai uşor.

Azi îţi doresc să vezi mai departe de cifra 45.

21181_608488715830458_1379553110_n

Reclame

23 de comentarii

 1. La multi ani! Sa fii sanatoasa ca sa iti vezi fetita crescand, sa ai parte de cat mai multe bucurii, sa nu te dai batuta in fata problemelor, necazurilor – vin numai ca sa „condimenteze” viata si sa ne bucuram de clipele cu adevarat frumoase. Sa ai parte de zambete, ras, iubire, respect si prietenie in fiecare zi a vietii tale!

  Apreciază

 2. Extrem de sensibila si foarte talentata in a exprima asta. Talentul liric este o raritate, profita de el si scrie mai mult. Incearca sa scri povestitiri ample de minim 15 pagini. Ai un talent iesit din comun. Scrie ceva cu inceput si sfarsit si vei sfarsi bine.

  Apreciază

  1. Iti multumesc foarte mult pentru aceste cuvinte. Conteaza mult pentru mine. Am inceput sa scriu de pe la varsta de 13 ani. Nu mi-am vazut niciodata cuvintele frumoase desi m-am exprimat cum am stiut mai bine. Nu m-am considerat talentata, si mi-e greu sa ma vad asa, dar recunosc ca uneori cuvintele pur si simplu curg. Si sper ca cei care ma citesc sa-mi simta cuvintele, nu doar sa le parcurga.

   Apreciază

  1. Multumesc mult. La fel si tie! La multi ani si sa se indeplineasca tot ce iti doresti. Sunt nascuta pe 24, atunci am scris si postul, dar nu stiu de ce apare data de 23. Nu era setata bine data, cred. 🙂

   Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s