Să îţi vorbesc despre şansele irosite

Câteodată stelele se aliniază, zeii zâmbesc şi dragostea are o şansă. Doar o şansă – nu se poate spera la mai mult. Nu există garanţii, nici certitudini. –

Foarte mult timp am fost de părere că orice om merită o a doua şansă. Şi-am oferit-o, fiind convinsă că greşelile nu se vor repeta. Am crezut în puterea omului de a se schimba, dacă şi-o doreşte cu adevărat. Am crezut în asumarea eşecurilor şi-n încercarea de-a schimba trecutul cu un prezent promiţător. Am greşit atunci, pentru că în naivitatea mea am sperat în bunătatea oamenilor. Nu suntem toţi buni, nu suntem toţi frumoşi şi cu un suflet deschis şi liber.

Am irosit atâtea şanse! Le-am acordat fără regrete, dar când mi-am dat seama că au fost oferite degeaba, am picat de sus şi m-am izbit puternic de un zid rece şi dur. Am pierdut timp preţios din viaţă oferind sprijin unor oameni care n-au apreciat nimic din ceea ce am oferit. S-au sfărâmat prea multe în mine. M-am simţit mică şi neputincioasă. M-am trezit într-o dimineaţă ascultându-mi bătăile inimii. Şi nu am mai fost dispusă să accept în viaţa mea oamenii care m-au rănit.

Se întâmplă să te simţi gol pe dinăuntru şi să te-nchizi în tine atunci când ţi se arată doar răutate şi nepăsare. Se întâmplă să  realizezi că nu mai poţi accepta aceleaşi greşeli şi faci tot ce poţi pentru a te apăra de cei care îţi cer şanse, pentru că sufletul tău nu mai poate să le ofere. Se întâmplă să nu mai poţi. Şi să îţi doreşti cu toată inima să o iei de la capăt, departe de tot ce te-a rănit cândva.

Îmi dau seama că aproape orice om tânjeşte după iubire. Dar nu toţi sunt pregătiţi pentru ea. E nevoie de evoluţie şi dezvoltare personală pentru a ajunge să simţi iubirea exact aşa cum vine. Sunt oameni care privesc iubirea ca pe un schimb. Eu îţi dau ţie, tu îmi dai mie. Dar nu, e prea greşit modul ăsta de a privi lucrurile. Trebuie să învăţăm să iubim dincolo de dorinţa noastră de a avea persoana respectivă. Dacă iubesc, respect deciziile celui care a reuşit să-mi aprindă sufletul. Îl las să aleagă pentru el şi-l iubesc dincolo de orice hotărâre. Iubirea vine din noi. Dacă avem sufletul deschis, o vom oferi fără a avea aşteptări. O relaţie implică angajament, atenţie şi dezvoltarea capacităţii de a asculta.

S-a întâmplat să fac alegeri greşite, pentru că nu am ştiut ce vreau. Dar acum ştiu că totul pleacă de la încrederea pe care o am în mine şi o inspir şi celorlalţi. Nu pot alege pe cine să iubesc, dar pot alege un partener egal mie, care să mă mulţumească prin ceea ce îmi oferă.

Dar pentru toate astea, trebuie să fiu o femeie desăvârşită. Doar aşa ştiu că pot avea ceea ce îmi doresc, ceea ce este aproape de toate aşteptările mele. Nu am căutat niciodată iubirea. A venit pur şi simplu, fără ca măcar să-mi bată la uşă. A intrat ştiind că o primesc cu emoţie şi având certitudinea că nu o pot alunga, ba chiar o pot ajuta să crească frumos în mine.

Niciodată nu este prea târziu pentru iubire. 

Give Peace a Chance. (1)

Reclame

9 comentarii

 1. iubirea nu se caută, nu e ceva pe care să îl găseşti pe raftul unui hypermarket. ea trebuie să vină de la sine, să te trezeşti într-o zi şi să o găseşti acolo, în sufletul tău

  Apreciază

 2. M-am regăsit în întregime în acest text. Şi eu am oferit a doua şansă şi a treia şi a patra şi am refuzat să înţeleg că unii oameni nu se schimbă… E dezamăgitor dar nu renunţ la ideea de iubire adevărată. Trebuie să vină şi la mine cândva, iar eu o aştept cu braţele deschise!

  Apreciază

 3. Să nu renunţi niciodată. Ce e al tău e pus deoparte. Când va veni, vei şti, şi sunt convinsă că vei şti să iubeşti tot ce trăieşti.

  Apreciază

 4. Frumos articol! Adevarat tot ce ai scris.e ciudat cum iubirea are momentul ei de a aparea in viata noastra … Sub o forma sau alta, ea exista deja, trebuie descoperita, numai ca uneori parca ne ”incapatanam” sa dan sanse celor care nu trebuie. De venit, ea vine. Keep dreaming …and loving!

  Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s