Calea luptătorului paşnic

–––––––––––––––––––––––

Oamenii nu sunt gândurile lor. Ei cred că sunt şi le aduc tot felul de nenorociri. Mintea e doar un organ al reflexului. Reacţionează la orice. Îţi umple capul cu multe gânduri la nimereală într-o zi. Niciunul din aceste gânduri nu vorbesc mai mult despre tine decât o face un pistrui în vârful nasului.

Ştii, nu-mi făceam griji pentru ce s-a întâmplat sau ce s-ar putea întâmpla. Doar am urcat acolo şi mi-am eliberat mintea. Şi am fost fără greşeală.

Unde te voi duce, unele din lucrurile pe care ţi le voi arăta, vei avea nevoie de putere…

Şi vei avea nevoie să ai încredere în mine.

Emoţiile sunt naturale, ca şi vremea trecătoare. Nu există ”mai bine”. Niciodată nu vei fi mai bine. La fel cum nu vei fi mai slab decât altcineva. Chestia ţine de obişnuinţă. Tot ce trebuie să faci este să fii conştient de alegerile tale şi responsabil pentru acţiunile tale.

Tu m-ai învăţat doar să-mi ascult propria intuiţie.

Moartea nu înseamnă tristeţe. Cel mai trist este faptul că majoritatea oamenilor nu trăiesc deloc. Când ţi-e teamă, suflecă-ţi mâinile şi analizează-ţi mintea. Omoară toate regretele şi fricile şi tot ceea ce trăieşte în trecut şi în viitor.

–––––––––––––––––––––––––

Peaceful Warrior (2006)

 Dan Millman este un tânăr licean plin de talent și arogant, care pare a duce o viață perfectă: are un corp foarte frumos de gimnast și o putere incredibilă, note bune,  bani destui și posibilitatea de a merge la calificările la gimnastică pentru Olimpiadă. Și totuși, Dan se trezește aproape noapte de noapte din coșmaruri îngrozitoare și viziuni ciudate pe care nu le poate explica și de care nu poate scăpa.

După încă un coșmar, într-o noapte merge să alerge prin cartierul acoperit de ceată unde ajunge la un magazin. Un bătrân este în spatele tejghelei și sfidează noțiunile de timp și spațiu. Dan îl roagă să-l învețe cum face aceste lucruri, iar bătrânelul acceptă. Însă viața tânărului se schimbă complet, ajungand să-și piardă prietenii, aproape pierde calificarea, dar cel mai important, tot sistemul de valori îi este schimbat.

peaceful-warrior-quote

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s