Atunci când ai plecat..

…ai luat cu tine o parte din mine.

Îţi scriu şi anul ăsta, aşa cum ţi-am scris în fiecare an. Îţi scriu, să-mi ştiu cuvintele aşternute şi gândurile eliberate. În perioada asta a anului te am cel mai mult în gând, deşi nu există zi în care  să nu mă întreb dacă ţi-e bine şi cald acolo.

6 mai. Ziua în care mama m-a anunţat că ai plecat, după ce, chinuită de suferinţă mi-ai rostit numele. Iar eu nu am fost acolo, să te ţin de mână şi să-ţi spun că trebuie să mai rămâi. La aflarea veştii am simţit cum mă sufoc şi telefonul mi-a alunecat printre degete.

Mi-a revenit în minte imaginea cu tine, când eram în spitalul ăla privat, unde medicii şi asistentele roiau în jurul tău. Şi-acum văd cum ţi-ai sprijinit capul de umărul meu şi mi-ai spus că o să pleci. Un fior mi-a străbătut întreg trupul şi-am simţit greutatea cuvintelor.

E ultima mea amintire cu tine.

Nu ţi-am mulţumit îndeajuns pentru tot ce ai făcut pentru mine. Nu ţi-am mulţumit pentru lucrurile frumoase pe care mi le-ai oferit încă de când eram un copil, nici pentru răbdarea avută cu mine atunci când mă învătai să scriu şi să citesc, cu mult timp înainte de a începe şcoala.

Mi-ai fost mai mult decât bunică, mamă şi prietenă.

Mi-ai fost suflet cald alături. Mi-ai spus poveşti în fiecare seara şi mi-ai cântat până reuşeam să adorm.  Mi-ai preparat cu dragoste mâncarea preferată şi m-ai lăudat de fiecare dată când făceam un lucru bun. Te-ai bucurat odată cu mine şi-am plâns împreuna atunci când sufletul mi-era chinuit. În tine am găsit sprijin şi mângâiere. Ai ştiut să-mi îngrijeşti rănile şi m-ai ţinut de mână ori de câte ori am avut nevoie.

Iar eu, nu am ştiut decât…să te iubesc.

Şi te visez şi acum. Mă trezesc zâmbind, pentru că ştiu că ai fost cu mine. Iar uneori îţi simt prezenţa. Poate părea bizar, dar chiar se întâmplă. E un sentiment de teamă amestecat cu linişte. Nu pot să-l descriu deşi mi-e foarte familiar.

Mult timp m-am învinuit pentru faptul că nu am fost lângă tine în ultimile momente. Apoi m-am simţit pregătită să merg mai departe. Ştiu că fiecare greutate ne ajută să găsim o lumină aparte în sufletul nostru care să ne facă să devenim mai puternici şi mai încrezători în viaţă.

…şi sper să-ţi fie bine acolo.

941530_407312002701384_14585348_n

Reclame