Patch Adams – un doctor trăsnit

 Toată viața e o venire acasă. Vânzători, secretare, mineri, apicultori, înghițitori de săbii, noi toți. Toate inimile obosite ale lumii. toți încercând să caute un drum spre casă. E greu de descris cum m-am simțit atunci. Imaginează-te umblând zile întregi prin zăpada. Nici nu o să îți dai seama că umblii în cercuri, greutatea picioarelor în zăpada mare; strigătele tale disperate dispar în vânt. Cât de mic poți să te simți!

 Cât de departe acasă poate fi!  
 
 Acasă. Dicționarul o definește atât ca și un loc de origine cât și un scop sau o destinațieȘi furtuna? Furtuna a fost doar în mintea mea. Sau cum poetul Dante a spus-o, în mijlocul călătoriei vieții mele mă găsesc singur într-o pădure întunecată, pentru că am pierdut calea cea bună. În cele din urmă am să găsesc calea cea bună, dar probabil în cel mai neplăcut loc. 

Faceți cunoștință cu Patch Adams (Câștigătorul premiului Oscar, Robin Williams), un doctor care nu arată, nu se comportă și nu gândește ca niciun doctor cunoscut de dumneavoastră.

Pentru Patch, umorul este cel mai bun medicament și este dispus să facă orice pentru a aduce un zâmbet pe fețele pacienților săi – chiar dacă acest lucru pune în pericol cariera sa.

Bazat pe o poveste reală, un doctor trăsnit combină comedia cu o poveste inspirată care transcede umorul tradițional.

Hunter Adams este un tânăr cu probleme și se internează singur într-un spital de nebuni. Experiența sa în spital îl convinge să devină doctor și se înscrie la facultatea de medicină unde este îngrozit de răceala cu care sunt tratați pacienții de către medici.

Determinat să îi facă pe pacienți să râdă și să se simtă bine, Adams glumește și face pe clovnul pentru a le afla personalitățile și nevoile. Eforturile sale par să dea roade iar cadrele medicale îl apreciază foarte mult, însă metodele lui neobișnuite îl supără pe colegul sau de cameră Mitch ca și pe profesorii facultății.

Adams nu se lasă însă și își deschide o mică clinică într-o zonă rurală pe care o numește Gesundheit Institute. El se îndrăgostește de Carin, o colegă, dar când aceasta este omorâtă de unul din pacienții săi, Adams trebuie să își apere stilul și felul de a fi în fața unei comisii care este determinată să-l oprească să mai practice medicina.

patch-adams

Reclame

3 comentarii

  1. E vechi … chiar destul de vechi filmul. Aaparut si pe posturile de televiziune…Este un film emotionant (ca multe dintre filmele lui Robin WIlliams) … Poate mai multa lume ar trebui sa il (re)vada.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s