Vând IEFTIN –> pe mine

O femeie bătrână la colț de stradă, cerșind, o copilă la 5 metri la dreapta îmbrăcată sumar așteptând următorul client, o fată la 200 km depărtare în pat cu un moșneag deM2070-227 aur, un tânăr în același oraș își injectează droguri și și-ar dori să rămână pentru todeauna sub efectul lor, o mulțime de oameni la 50 km înapoi care întind mâna plină deM2070-640 bătături după o mizerie de salariu, un politician în capitală stând în fața televizorului cu plasmă și cu sticlă de 400 euro în mână, turnându-și încă un pahar și zâmbind ironic când vede că iarăși amenință muncitorii cu greva, o familie lângă casa politicianului vânzându-și și ultima masă din casă pentru că trebuie să-și ducă fiul la operație în străinătate.

Fiecare alcătuiesc un tablou pus într-o galerie ieftină.

 Femeia își vinde sănătatea, mândria, liniștea, pentru o bucată de pâine. Tabloul costă sub 50 000. Cine îl cumpără? Nimeni. Tabloul conține prea multe nuanțe de negru…
Copila își vinde trupul, reputația, respectul de sine. Pentru ce? Pentru sărăcie.. Tabloul costă 100 000. Cine îl cumpără? Nimeni, pentru că nimeni nu vrea să aibă de-a face cu o prostituată.

Fata în patul moșneagului, își vinde același lucru că și fata de mai sus, numai că a avut mai mult noroc decât aceasta. Tabloul costă 1 000 000$. Cine îl cumpără? Unul din cei care stau deja la coadă pentru el. Și ce dacă e scump? Întruchipează tot: bani, femei ușoare, și idealul multor bărbați: la bătrânețe să fii bogat și cu o tânără în pat

Tânărul cu droguri își vinde realitatea. Tabloul costă 800.000 mii. Cine îl cumpără? Nimeni, pentru că reprezintă viață unui om ratat, și toți oamenii din galeria ieftină se cred realizați și asta le-ar șifona mândria.

 Oamenii care stau cu mână întinsă își vând sănătatea, liniștea, și unii din ei chiar viața. Preț tablou: 3 000 000 Cine îl cumpără? Nimeni, pentru că celor din galeria ieftină le e teamă să nu vadă vreun angajat tabloul și să îi ceară o mărire de salariu.

Politicianul își vinde sufletul. Preț tablou: 20 000 000$. Cine îl cumpără? E scos la licitație pentru că sunt prea mulți doritori pentru că mulți de acolo se regăsesc în el.

Familia de lângă casa politicianului își vinde totul în schimbul unei vieți. Preț tablou: 40 milioane care vor fi donați copilului care trebuie operat. Cine îl cumpără? Numai un doritor: politicianul din fotoliu însoțit de 40 de reporteri de la 40 de reviste distincte.

E seară. Galeria ieftină se închide. Dimineața tablourile care nu au fost vândute nu mai sunt. Niște hoți au spart magazinul și le-au luat. O voce spune: Stai liniștit, n-ai pierdut mult, tablourile oricum erau niște jafuri. Nu le cumpără nimeni.

Se aud pași îndepărtându-se. Galeria ieftină își exitinde porțile și cuprinde încet încet tot universul.

 Ne vindem ieftin, dar nu ne cumpără nimeni.

Kid-Money-300x229

Reclame

7 comentarii

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s